Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Workshop — Bygga nation och kroppar

Konstnären Ulrika Gomm leder en workshop som tar sin utgångspunkt i textverket "Bygga nation och kroppar (1914-2014)" onsdag den 9 december kl 18 på Konstfrämjandet. Deltagarna kommer att få arbeta med texten, rösten, skrivandet för att tillsammans formulera nya tankar och visioner om kropp, samhälle och framtid. Vill du delta?

I samband med We have come to restore democracy anordnas ett publikt program som fördjupar utställningens tema i en workshop under ledning av konstnären själv, Ulrika Gomm (SE). Bygga nation och kroppar 1914-2014 består av textfragment hämtade från 100 års regeringsförklaringar vilka genom alla dessa år har blivit reciterade av män.

 

Under sommaren 2013 läste konstnären igenom denna textmassa och plockade ut fragment med fokus på idéer om kropp, medborgarskap, arbete, skola etc. Texten börjar åren innan kvinnor fick rösträtt i Sverige och sträcker sig fram till vår samtid. Tillsammans skapar dessa fragment en ny text som rör sig genom dessa 100 år. Vi börjar med att läsa texten Bygga nation och kroppar (1914-2014) högt tillsammans för att sedan formulera nya visioner med utgång i det lästa textmaterialet, och sedan gemensamt ge denna nya text kropp, med våra röster.

 

Vi avslutar med fika och samtal om texten vi har skapat tillsammans.

 

Anmälan
Workshopen är helt gratis och sker på svenska. Eventuellt material som kan komma att användas finns på plats. Inga förkunskaper krävs men däremot använder vi oss av `först till kvarn principen´. Skicka din anmälan som ett e-mejla till:

 

info.vasterbotten@konstframjandet.se

 

Sista anmälningsdatumet
Mejla senast måndagen den 7 december 2015.

 

Antal deltagare
Max 12 deltagare

 

Övrig info
Utställningen We have come to restore democracy visas från den 4 december – 16 januari med julstängt mellan den 22 dec-3 januari 2016.

 

Workshopen är en del av Konstfrämjandets pågående konstprojekt The White House som undersöker hur museiföremål, arkiv och samlingar bidrar till svenskhet. Projektet finansieras av Postkodslotteriets Kulturstiftelse och Folkrörelsernas Konstfrämjande.

 

Mer info om konstnären, se hemsidan: www.ulrikagomm.com

 

Bild
Gavois/Germain 2014. Bilden är något beskuren.

  • Konstfrämjandet i VästerbottenKungsgatan 33
  • Onsdag den 9 december18.00-21.00