Open Call — Konst på läger

KFUM:s lägergård vid Nydalasjön

Yrkesverksam konstnär sökes till att hålla i en veckas sommarläger för barn på KFUM:s lägergård vid Nydalasjön, Umeå

Om Konst på läger:

Konst på läger vill ge barn i åldern 6-14 år möjligheten att utforska konstnärliga praktiker tillsammans med en yrkesverksam konstnär. Vi vill uppmuntra barn till konstnärligt utövande. Lägret sker parallellt med flera andra läger på Nydala lägergård och specifika aktiviteter för konstlägret kommer att blandas med gemensamma aktiviteter för hela lägret på Nydala.

Uppdraget:

Vi letar efter en konstnär som kan hålla i en lägervecka för 10-12 barn under en av veckorna 25-33 (stängt v30). Mottot för lägret är att utgå från lusten att skapa och tänka kreativt. Utifrån detta vill vi att du som konstnär föreslår ett upplägg för lägerveckan och beskriver ett tema du vill att ni ska arbeta utifrån samt på vilket sätt ni tillsammans (du och barnen) ska ta er an det under veckan. Se på upplägget som en ram för veckan och tänk på att det bör vara flexibelt och med fördel kunna utföras utomhus, det finns även en ateljé för dagar eller aktiviteter som kräver det. Barnens önskemål får gärna ta plats och vara med och styra innehållet för dagen. Se schema nedan för tidsplanering.

Hör av dig med CV, en presentation av dig själv, ett förslag på titel för lägerveckan, tema och upplägg, samt vilken eller vilka veckor som skulle passa dig att hålla i lägret, senast söndag den 14 april till vasterbotten@konstframjandet.se

Arbetstid:

1 vecka, mån-fre ca kl: 8-16

Föreslå vilken av veckorna 25-33 (förutom v.30) som du vill jobba.

Arvode:

25 000 kr ex. moms.

I detta ingår förberedelsetid, lägerveckan, träff(ar) med KFUM inför lägret samt utvärdering.

Materialbudget:

5000 kr

Går att komplettera med sånt som KFV och KFUM redan har.

Arbetsbeskrivning:

  • Planera en vecka med konstaktiviteter för barn inklusive inköp av evt. arbetsmaterial enligt budget.

  • Bidra med beskrivande text och bild som beskriver lägret till marknadsföring.

  • Hålla i lägret, det finns möjlighet till assistans från KFUM:s ideella lägerledare.

  • Dokumentera aktiviteterna med foto (anonymt eftersom det gäller barn) och kort beskrivning i text som kan publiceras på sociala medier och webbsida.

  • Medverka på en lägerchefsträff i juni och evt andra möten inför lägret (Det finns även möjlighet att gå KFUMs lägerledarutbildning vid behov och intresse)


INFO

Plats för lägret

KFUM Umeå - Nydala aktivitetscenter - Lägergård

Nydalasjön 191

907 55 Umeå

KFUMs Lägersommar

KFUM anordnar läger på Nydala lägergård för barn i åldern 6-14 år under 8 veckor på sommaren, vecka 25-33 (stängt v30). De har under åren byggt relationer med målgruppen. De strävar efter att vara en så tillgänglig gård som möjligt där alla inom målgruppen oavsett ekonomisk bakgrund ska ha möjlighet att delta i deras aktiviteter, bland annat genom att erbjuda “betala efter förmåga” samt en möjlighet att ansöka om “friplats”. Buss till och från lägret samt mat, fika och fredagsgodis ingår i kostnaden för lägret.

Schema för en lägerdag

8:00
Bussen avgår från en starthållplats och kör genom hela Umeå för att plocka upp lägerdeltagare. Det går även att ta sig till lägergården själv.

9:00
Samling i respektive läger.
Aktivitet med lägret.

11:00 eller 11:45
Lunchen serveras, majoriteten av lunchen är vegetarisk.

11:45 eller 12:30
Aktivitet med lägret, mellanmål serveras under aktiviteten.

15:00
Lägren avslutas för dagen. Lägerbussen avgår från Nydala.

Lägergården och lägerledare

Gården drivs av ideella och detta engagemang möjliggör hela verksamheten. Ledarna är från 16 år och uppåt (ca 30+), med olika roller såsom ledare, gårdsvärd, lägergårdschef mm. Alla ledare gör en ansökan inför varje säsong och tilldelas uppdrag av en ansvarig rekryteringsgrupp. Nydala lägergård drivs av en ideell styrelse, bestående av ungdomar och unga vuxna.

Parallella läger på KFUMs lägergård

Under hela sommaren finns ett utbud med olika tema på lägren, och varje vecka pågår mellan 3-6 olika läger med 10-12 barn i varje lägergrupp. Exempel på läger är klättra, studs, rollspel, teater, segling, skate, bakning, skapande osv. Aktiviteterna sker utomhus så mycket som det går.

Utdrag ur belastningsregistret – OBS!

Innan du påbörjar ditt uppdrag ska du visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister. Detta utdrag beställer du själv via Polisens hemsida. Notera att det ofta tar ca två veckor att få utdraget hemskickat. Beställ därför ett utdrag så snart som möjligt. Läs mer här.

Lägret sker i samarbete mellan Konstfrämjandet Västerbotten och KFUM Umeå, med stöd av Studiefrämjandet Västerbotten och Umeå kommun.

Konstfrämjandet Västerbotten drivs med verksamhetsstöd från Umeå Kommun och Region Västerbotten

Visa alla