Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Vintersalong 2019 — There is no Planet B

Vintersalong 2019
There is no Planet B
1/12 2019 – 21/12 2019

 

Vad är konst och vad är inte konst? Vem bestämmer vad som är bra konst? Vad är en utställning?

 

Vintersalong 2019 är ett samarbete mellan Västerbottens museum, Konstfrämjandet Västerbotten, Kulturverket och klass 6 från Berghemsskolan i Umeå. Kulturverket har under hösten gett eleverna utbildning och vägledning kring konst, vad det innebär att välja ut verk och hur en curaterar en utställning. Eleverna har också besökt Västerbottens museum för att få råd och vägledning av professionella curatorer och museipedagoger för hur de på bästa sätt skapar en enastående konstsalong.

 

Klimat och miljö är i dag en av vår tids mest akuta fråga där många personer har engagerat sig, så även eleverna på Berghemsskolan. Därav bestämdes av eleverna att temat för Vintersalongen 2019 är ”There is no Planet B”. Alla verksamma bildkonstnärer, konsthantverkare, fotografer, tecknare och illustratörer i Västerbotten bjöds in att söka till salongen och fem av dem valdes ut av eleverna.

 

De utvalda konstnärerna är:
Jessica Olausson
Kristina Nilsdotter
Lars Öberg
Linnea Therese Dimitriou
Lotta Lampa

 

Vintersalongen 2019 öppnar 1 december kl 13.00-15.00 på Konstfrämjandet Västerbotten, Kungsgatan 33 i Umeå och pågår fram till 21 december. Därefter kommer utställningen kunna ses genom Konstfrämjandet Västerbottens skyltfönster fram till 7 januari 2020.

 

Öppettider under utställningen: Torsdag-Lördag 12.00-16.00

 

Varmt välkomna!