Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Videoinstallationskurs för ungdomar

Konstfrämjandets ungdomsgrupp (UTAN TITEL) bjuder in till en videoinstallationskurs med konstnären Thomas Hämén 3:e-5:e februari.

Konstfrämjandets ungdomsgrupp (UTAN TITEL) bjuder in till en videoinstallationskurs med konstnären Thomas Hämén.
Under en intensiv helgkurs kommer vi att tillsammans skapa en videoinstallation och experimentera med olika former att använda rörlig bild. Kursen kommer att fokusera på video som ett material och hur man kan jobba med det materialet i förhållande till ett rum och andra skulpturala element. Den är öppen för alla ungdomar i Västerbotten (13-25 år) och gratis. Då det är begränsat antal platser är det först till kvarn som gäller: anmäl dig genom att maila sara.edstrom@konstframjandet.se. Du får ett bekräftelemail med mer info om du kommer med på kursen. Det är jättebra om du har egen dator att ta med!


Fredag:
Vi träffas i Konstfrämjandets lokal på kungsgatan 33 för en introduktion på kvällen. Medan vi äter pizza håller Thomas en kort föreläsning och bildvisning om vad det kan innebära att använda rörlig bild när man jobbar med installationskonst.


Lördag:
Lördagen ägnas helt åt att framställa videomaterial, hela tiden med åtanke på hur det kommer att användas. Vill jag projicera detta på ett objekt, en spegel, en vätska, en målning? Vill jag att videon visas på en skärm inbyggd i en skulptur? Vi filmar med våra mobiler eller de kameror som finns till hands. Thomas lär ut grunderna i After Effects och dagen avslutas med att vi har våra videofiler redo för söndagen.


Söndag:
Vi samlar allt material vi kan tänka oss till installationsbygget och skrider till verket och börjar arbeta aktivt i lokalen. Vi utgår från en anarkistisk arbetsmodell där alla bygger, hänger upp grejer, målar och experimenterar med skärmar och projektorer för att slutligen tillsammans skapa en livfull installation som betraktaren kan röra sig omkring i och uppleva från alla vinklar. Målet är att skapa oväntade möten mellan rörlig bild, material och rum och att allas individuella röst stämmer in till en kör av olika uttryck.

 


Thomas Hämén är en konstnär boendes i Amsterdam och Berlin. Hans konstnärskap inbegriper installation, video, skulptur och måleri och har stor erfarenhet av arbete med rörlig bild i konstsammanhang.
http://www.thomashamen.com/
)
(Bilden är från en liknande videoinstallationskurs med Galleri Lillasyster)