Vintersalong 2018 — Fred, gemenskap & harmoni

Vad är konst och vad är inte konst? Vem bestämmer vad som är bra konst? Vad är en utställning? Tillsammans med Kulturverket funderade och diskuterade klass 5B från Norra Ålidhemsskolan i Umeå begreppen konst och utställning.

Vintersalong 2018 är ett samarbete mellan Konstfrämjandet Västerbotten, Kulturverket och klass 5B från Norra Ålidhemsskolan. Kulturverket har under hösten gett eleverna utbildning och vägledning kring konst, vad det innebär att välja ut verk och hur man kuraterar en utställning. Eleverna har också besökt Västerbottens museum för att få råd och vägledning av professionella curatorer och museipedagoger för hur de på bästa sätt skapar en enastående konstsalong. Alla verksamma bildkonstnärer, konsthantverkare, fotografer, tecknare och illustratörer i Västerbotten blev sedan inbjudna att söka till en Vintersalong och fem av dem valdes ut av eleverna.

De utvalda konstnärerna är:

Ann-Marie Bäckström

Arto Hietanen

Frida Hammar

Linnea Norén

Ludwig Franzen

Vintersalongen 2018 öppnar 2 december kl 13.00 och pågår fram till 23 december. Därefter kommer utställningen kunna ses genom Konstfrämjandet Västerbottens skyltfönster fram till 6 januari 2019.

Öppettider under utställningen: Torsdag-Lördag 12.00-16.00

Varmt välkomna!

Visa alla