Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Öppen ateljé vt 2023

Under våren 2023 fortsätter projektet Öppen ateljé på Kulturhuset Klossen på Ålidhem. Kom och skapa förutsättningslöst med hjälp och vägledning av lokala konstnärer!
Under våren 2023 fortsätter projektet Öppen ateljé på Kulturhuset Klossen på Ålidhem. Kom och skapa förutsättningslöst med hjälp och vägledning av lokala konstnärer!

Är du mellan 13-18 år och nyfiken på konst? Kom till Öppen ateljé på Klossen och skapa under handledning av professionella konstnärer. Vi lär oss nya tekniker varje gång. Inga förkunskaper krävs!
 
Varannan onsdagkväll klockan 18.00-20.30. Med start den 8:e februari. Anmäl dig gärna så vi vet hur många som kommer. Men det går också bra att komma oanmäld på drop in!
 
Öppen ateljé är gratis! Välkommen!
 
 
KLICKA HÄR FÖR ANMÄLAN
 
 
 
Onsdag 8 februari – Skulptera med Papier maché
med Maral Mavizi
18:00 – 20:30

Foto: Maral Mavizi
 
Under workshopen kommer ni att få göra er egen papperslera som ni sedan skulpterar med. Tekniken är lättillgänglig och kan med enkla medel göras hemma, den kallas papier maché och går ut på att man använder papper och ett bindningsmedel, exempelvis lim för att skapa sin egen papperslera.
 
 
Onsdag 22 februari – Performance
med Josefine Östlund och Matilda Ersson
18:00 – 20:30

Foto: Ida Boman
 
”I våran workshop kommer vi att fokusera på vad performancekonst är för oss; görandet, lekfullhet, nyfikenhet och kraft.
Vi kommer titta på inspiration, hur performancekonst har sett ut genom historien och kan se ut i dagens konstvärld. Genom snabba roliga övningar väcker vi den impulsiva och intuitiva sidan i oss. Kvällen avslutar vi i glasrummet på klossen där vi tillsammans bygger upp en platsspecifik live performance med temat klimatet.”
 
 
Sportlovsaktivitet:
Onsdag 8 mars – Från Loppis till Konst
med Irina Laaja
18:00 – 20:30

Foto: Irina Laaja
 
Kan loppisfynd bli konst? Ja! I den här workshopen får du pröva på olika metoder och tekniker för att skapa skulpturer i återvunna material och föremål. Det här sättet att arbeta på kan liknas vid 3D-kollage, där vi vänder, vrider och pusslar ihop material till något helt nytt. Ingen förkunskap krävs och material finns på plats.
 
 
Onsdag 22 mars – Oljemåleri
med Therese Lundin
18:00 – 20:30

Foto: Therese Lundin
 
Du får prova på metoder och tekniker för att måla med oljefärg. Vi går steg för steg igenom hur vi kan skissa upp ett motiv och sedan måla. Du får lära dig om olika begrepp, material, verktyg och vi experimenterar med hur färgen beter sig. Färgen går inte bort så ta kläder som du inte är rädd om eller en stor T-shirt att ha ovanpå dina kläder.
 
 
Onsdag 5 april – Vävning utan vävstol
med Elina Nilsson
18:00 – 20:30
 

Foto: Elina Nilsson
 
Många tänker kanske att vävning kräver komplicerad teknisk utrustning och skrymmande vävstolar. I den här workshopen får du prova på att väva med enkla verktyg som redan finns runt omkring dig, exempelvis en lampskärm, kvist eller bit kartong. Vi går igenom hur en väv är uppbyggd, testar alternativa sätt att väva på och du får möjlighet att experimentera med ditt eget uttryck.
 
 
Onsdag 19 april – Måleri: Färgton & komposition
med Stefan Markström
18:00 – 20:30

Foto: Stefan Markström
 
Denna workshop kräver inga förkunskaper, du blir guidad i färglära och olika tekniker. Ett fritt måleri som ger förståelse för färgens egenskaper. Ett kollektivt måleri där deltagarna målar tillsammans.
 
 
KLICKA HÄR FÖR ANMÄLAN
 
 
Illustration/affisch: Matilda Hall @infografiska
 
Öppen ateljé sker i samverkan med Studiefrämjandet, med stöd från Kulturrådet, Umeå Kommun, Skandia: Idéer för livet och Folkrörelsernas konstfrämjande.