Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Mödrars Manifest

En föreställning och utställning om migration och migrationens konsekvenser. Mödrars Manifest är ett internationellt samarbetsprojekt mellan den svenska konstgruppen Ful, den mexikanska musikern och konstnären Paulina Lasa och det feministiska transborder-bandet Quiqui-riquí Coyotas från Baja California.

Verket, som är en uppföljning på den uppmärksammade föreställningen Europa Europa (Ful i samarbete med The Knife), blir del två av Fuls arbete om migration och migrationspolitikens konsekvenser. Med premiär valsommaren 2018 skapar Ful återigen ett kontranarrativ till den rasistiska retorik som genomsyrar valrörelsen, denna gång genom en föreställning och ett konstverk i det offentliga rummet som kommer att turnera i Sverige och norra Europa.

Verket blir en påminnelse om alla familjer som dagligen splittras men är också en trygg plats för sorg och motstånd. Mödrars Manifest skapas tillsammans med ensamkommande unga i Sverige och mödrar som letar efter sina försvunna barn i Centralamerika genom organisationen Caravana de Madres Migrantes Mesoamericanas.

Vi på Konstfrämjandet Västerbotten glada över att de kommer hit med två föreställningar, en utställning i Konstfrämjandets lokaler samt en workshop för ensamkommande ungdomar.

Föreställningar:
26 augusti kl. 14.00 och 18.00
Plats: Tält på Rådhustorget
Biljetter via tickster.com

Utställning:
26 augusti-8 september
Plats: Konstfrämjandet Västerbotten
Se öppettider under fliken ”Om oss”

Workshop
26 augusti, för ensamkommande ungdomar
Är du ensamkommande ungdom och vill veta mer eller delta, hör av dig till andreas.brannstrom@konstframjandet.se

Arrangemanget sker i samverkan med Ögonblicksteatern, Umeå teaterförening och ABF Umeåregionen.

Mer info hittar ni på www.modrarsmanifest.org

Hoppas vi ses!

  • Konstfrämjandet VästerbottenKungsgatan 34
  • 26/8–8/9Se text för öppettider
  • Fri entré