Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Genom dansen väver vi dansgolvet — Föreläsning med MYCKET

MYCKET, fotograferade av Linn Ahlgren
Under påsklovet kommer unga tjejer och icke binära, tillsammans med arkitektur-, konst- och designgruppen MYCKET, att bygga en mobil konstvägg på Ålidhem. I samband med detta bjuder Konstfrämjandet Västerbotten in till en föreläsning av MYCKET, där de berättar om sin utforskande och gestaltande praktik. 

Arkitektur-, konst- och designgruppen MYCKET skapades 2012 av formgivarna, arkitekterna och konstnärerna Mariana Alves Silva, Dr. Katarina Bonnevier och Thérèse Kristiansson. De har utvecklat en konstnärlig forskningspraktik utifrån intersektionella perspektiv, som anti-rasism och queer-feminism. Deras verksamhet är influerad av teatralitet, karnevaler och aktivism. Sedan 2016 har MYCKET expanderat till att också inefatta inredningsarkitekterna Ullis Ohlgren och Anna Märta Danielsson.

 

MYCKET rotar runt i gränslandet mellan de liv vi lever och den byggda och formgivna värld som omger oss. Iscensättningar och transformationer av gemensamma platser kan bli kraftfulla verktyg att skapa en mer varierad verklighet. Det handlar om att försöka göra stöttande miljöer som berör.

Kom och lyssna och ät vegansk buffé i IMÄI.s café. Välkomna!

 

Projektet och föreläsningen sker i samarbete med Konstfrämjandet Västerbotten och Studiefrämjandet/Klossen och har stöd av Kulturrådet, Ideella Kulturföreningen barn och ungdom, Umeå kommun och Folkrörelsernas Konstfrämjande.

  • Kulturhuset KlossenEkonomstråket 6
  • 16/419.00
  • Fri entré