Konstfrämjandet i Västerbotten söker en konstkonsulent 50%

Konstfrämjandet i Västerbotten (KFV) har sedan 1978 haft konstbildning som huvuduppdrag. Vi arbetar med att främja och sprida den samtida konsten och kulturen i hela samhället. Nu utvecklas verksamheten i Västerbotten och vi söker en konstkonsulent för regional konstkonsulentverksamhet.

Idag är vi en växande organisation som består av totalt 10 distrikt med ett förbundskansli i Stockholm. Västerbotten är det nordligaste distriktet i Sverige med hela länet som verksamhetsområde. Med bas i Umeå, arbetar vi för våra medlemmar och samverkar regelbundet med det professionella konstlivet, utbildningsväsendet, arbetsliv och folkrörelser.

Betydelsen av spridning av konsten samt vikten av konstnärlig kompetens i hela samhället är viktiga ingångar när vi nu utvecklar verksamheten. Konstfrämjandet i Västerbotten är tillsammans med Museum Anna Nordlander en av två nya huvudmän för regional konstkonsulentverksamhet.

Arbetsbeskrivning
Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats där öppenhet, samverkan och nyfikenhet präglar arbetssättet. Som konstkonsulent utvecklar du konstområdet i länet genom att initiera och främja samarbeten tillsammans med det fria konst- och kulturlivet, kommuner, konst- och kulturinstitutioner. Du kommer att vara en av två konstkonsulenter i länet.

Andra viktiga arbetsuppgifter är att samordna olika nätverk samt bidra med fortutbildning och stöd till länets kommuner i konstpedagogiska frågor. Du ska arbeta för ökad kunskap och förståelse för konsten som uttrycksmedel. Du är också aktiv i distriktets gemensamma arbete och verksamhetsplanering.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har, för uppdraget, relevant högskoleutbildning och flera års erfarenhet av arbete inom konstområdet. God kännedom om det samtida konstlivet är ett krav. Du har ett brett relevant nätverk i och utanför regionen och har erfarenhet av att initiera, leda och följa upp verksamhet och projekt.

Erfarenhet av eget konstnärsskap, arbete med konst mot målgruppen barn och unga är meriterande liksom egen erfarenhet av att arbeta med utställningsverksamhet och opinionsbildningsarbete, erfarenhet som curator, arbete för underrepresenterade grupper, att ha arbetat konstpedagogiskt samt erfarenhet av styrelsearbete/föreningsliv. Då vi driver projekt som kan innefatta personal är erfarenhet av personalledning och ekonomiansvar meriterande.

Som konstkonsulent är du omvärldsorienterad och brinner för konstens roll i samhället. Du är nytänkande, lösningsorienterad och gillar utvecklingsarbete. Du är van att samverka med många olika aktörer, är kommunikativ och har lätt för att skapa och behålla goda relationer. Du är en driven person som trivs med att arbeta självständigt och flexibelt.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid 50%. Tillträde 2016-01-01 eller enligt överenskommelse. Resor och viss helg- och kvällstjänstgöring kommer att förekomma. B-körkort är ett krav. Tjänsten kan komma att samordnas med den tjänst som konstfrämjandet i Sverige etablerat som verksamhetsutvecklare i distriktet.

Intresseanmälan sker till info.vasterbotten@konstframjandet.se senast den 11 december. Intervjuer sker löpande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktperson
Camilla Påhlsson, verksamhetsledare KFV, 070-280 11 76
Thomas Hartman, ordförande KFV, 070-666 49 95

Visa alla