Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Releasefest: Almost Perfect

Knut Egil Wang/MOMENT
Den 19/10 är det releasefest för Almost Perfect som är ett projekt inom fotografi och film av det nordiska fotografkollektivet Moment. Sex konstnärer utforskar den polariserade bilden av de nordiska länderna i sex enskilda fotografiska projekt.

Varje projekt har sin utgångspunkt i ett eller flera av de drag som vi ser som definierande för de nordiska samhällena: jämlikhet, individualism, skönhet och stil, sekularism, socialdemokrati och naturromantik. Varje konstnär tolkar sitt valda tema mot bakgrund av dessa nyckelvärden för att återspegla dagens realiteter i Norden.

 

Projektet genomförs i samarbete med curator Susanne Fessé och med stöd av Fritt Ord, Nordisk Kulturfond och Konstnärsnämnden.

 

Moment är Nordens största fotografkollektiv och består idag av åtta fotografer. Moment grundades 2002 i Stockholm och har numera sin bas i Oslo, Norge. De anslutna fotograferna förekommer flitigt i utställningar, publikationer och andra fotografiska sammanhang och har mottagit en rad priser för sina arbeten.

 

Medverkande fotografer är Elin Berge (Sverige), Marie Hald (Danmark), Eivind H Natvig (Norge), Chris Maluszynski (Sverige), Knut Egil Wang (Norge) och Juuso Westerlund (Finland).

 

Releasefesten för projektet hålls på Konstfrämjandet Västerbotten 19/10 kl 19.00 då Elin Berge och Chris Maluszynski kommer berätta om projektet och visa bilder. Peder Stenberg (Deportees) kommer sedan spela skivor.

 

 

Varmt välkomna!

 

 

 

 

Utställningen Almost Perfect har vernissage på Västerbottens Museum den 20/10 kl 14.00

  • Västerbottens MuseumHelena Elisabeths väg 3
  • 20/1014.00
  • Fri entré