Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Öppen ateljé: Performance

VERKAN. Performanceverk av Josefine östlund och Matilda Ersson 2021. Foto: Ida Boman
På öppen ateljé bjuds du som är 13-18 år in att skapa och lära dig mer om konstnärligt arbete. Varje gång är det en ny konstnär som håller i en ny workshop. Varannan onsdag kl: 18:00 - 20:30 på Kulturhuset Klossen på Ålidhem. Öppen ateljé är gratis!

”I våran workshop kommer vi att fokusera på vad performancekonst är för oss; görandet, lekfullhet, nyfikenhet och kraft.
Vi kommer titta på inspiration, hur performancekonst har sett ut genom historien och kan se ut i dagens konstvärld. Genom snabba roliga övningar väcker vi den impulsiva och intuitiva sidan i oss. Kvällen avslutar vi i glasrummet på klossen där vi tillsammans bygger upp en platsspecifik live performance med temat klimatet.”
 
Ledare för workshopen är konstnärerna Josefine Östlund och Matilda Ersson. Så här beskriver de sina konstnärsskap:
 
”Genom en performativ platsrelaterad metod undersöker jag mötet mellan kroppen, material och specifika platser. Slutresultatet blir oftast storskaliga performanceverk, skulpturala installationer och video.”
     Josefine Östlund
 
”Min kropp är mitt verktyg och för mig är det viktigt att spåren av processen finns med i det färdiga verket. Jag arbetar främst med performance och skulptur där jag återkommer till att försöka förstå utsatthet. ”
     Matilda Ersson

 
 
Anmälan och info om övriga workshops

  • Kulturhuset KlossenEkonomstråket 6
  • 22 februari18:00 - 20:30
  • Hållplats: Ålidhems centrum
  • Gratis!