Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Online workshop- Deep Listening® 11-13 december — med Deep Listening-instruktören Björn Eriksson.

Workshopen är utformad för alla som är intresserade av lyssnandet och konstnärligt skapande i grupp. Under två dagar med kombinationer av rörelseövningar, ljudperformance och arbeten med drömmar så dyker gruppen djupare in i lyssnandet och performativa kollaborativa processer.

Deep Listening® är en kreativ filosofi och praxis som innefattar ljud och musik, rörelse och drömarbete. Lyssnandet är centralt. Praktikerna är sprungna ur den amerikanske kompositören och musikern Pauline Oliveros´ livsverk tillsammans med IONE och Heloise Gold. Workshopen är utformad för alla som är intresserade av lyssnandet och konstnärligt skapande i grupp. Under två dagar med kombinationer av rörelseövningar, ljudperformance och arbeten med drömmar så dyker gruppen djupare in i lyssnandet och performativa kollaborativa processer. Inga förkunskaper eller tidigare vana att arbeta med musik, ljud och röst är nödvändigt för deltagande.

 

Workshopen leds av Björn Eriksson, konstnär och lärare på ljudkonstkursen på Hola Folkhögskola. Björn är Deep Listening®-instruktör som har studerat för Pauline Oliveros, IONE och Heloise Gold.

 

 

Workshopen är affilierad med The Center for Deep Listening https://www.deeplistening.rpi.edu/

 

Workshopen kommer inledas med en kortare introduktion fredag kväll 11/12 och pågår sedan lördag 12/12 och söndag 13/12 med gott om pauser för lunch och bensträckare inräknade, en del av övningarna kommer även innehålla att på egen hand vistas utomhus. Ett mer detaljerat schema skickas ut vid anmälan.

 

Fredag 11/12 kl. 19-20

Lördag 12/12 kl. 10 – 16.30

Söndag 13/12 kl. 10 – 15.30 

 

Begränsat antal platser. Anmälan görs senast 7 december till sophia.josephson@konstframjandet.se