Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Aktuellt: November 2021

Nyheter

Hemmaresidens 2021.

Som ett stöd för bild - och formkonstnärerna i länet under den rådande pandemin 2021 så utlyste Konstfrämjandet Västerbotten och Konstkonsulenterna ett hemmaresidens. Residenset bestod av ett stipendium på 20.000 kr för att kunna utveckla en idé eller ett pågående arbete under vår/vintern. Av inkomna ansökningar beviljades 10 stycken.

 • Frida Hållander och Åsa Norman är nya residenskonstnärer

  Stockholm Nu välkomnar vi konstnärerna Frida Hållander och Åsa Norman till vårt residensprogram på Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek!
  Textilkonstnären Åsa Norman och konsthantverkaren Frida Hållander kommer att dyka ner i Beklädnadsarbetareförbundets arkiv och residenset inleds i december.

  Läs mer
 • VÄVAREN

  Gävleborg Gaffel ateljéförening firar 20 år med stor konstfestival 20 konstnärer, öppna ateljéer, publikation, föreläsning

  Läs mer
 • Konst som omsorg – konstnärligt arbete i vårdens miljöer

  Stockholm Som en del av sitt residens på arbetarrörelsens arkiv och bibliotek har konstnären Ingela Johansson undersökt utställningsprojektet Konst som omsorg som initierades av Stockholms läns landsting i samarbete med Konstfrämjandet på sjuttiotalet. Nu presenteras delar av hennes arbete i utställningen Phantoms of the commons på Tensta konsthall.

  Läs mer
 • Välkommen Romska kulturföreningen E Romani Glinda, vår senaste medlem!

  Konstfrämjandet Konstfrämjandet presenterar stolt vår senaste medlem: den romska kulturföreningen É Romani Glinda, bildad 1998 och där även ett bokförlag ingår. Föreningens motor är författaren och förläggaren Fred Taikon. Förhoppningen är att inom kort kunna inleda samarbetsprojekt med bildkonst eller med historiskt material.

  Läs mer
 • Utställning: Elin Maria Johansson

  Bergslagen Elin Maria Johanssons arbeten har de senaste åren rört sig runt frågeställningar om flocken eller svärmen och det kollektiva medvetandet, med ett perspektiv utifrån naturens allra minsta organismer till solsystemets inneboende kommunikation.

  Läs mer
 • Västmanland: Förädlingar & förtätningar

  Konstfrämjandet Träd blir böcker som gallras ut och blir massa, som formas till grenar. I Nina Svenssons förvandlingsprocess tvinnas historien om den svenska skogen och bildningsrörelsen samman i en viskande berättelse om offentlighet, ägande och omsorg.

  Läs mer