Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Aktuellt: April 2019

Nyheter

Genom dansen väver vi dansgolvet — Föreläsning med MYCKET

Under påsklovet kommer unga tjejer och icke binära, tillsammans med arkitektur-, konst- och designgruppen MYCKET, att bygga en mobil konstvägg på Ålidhem. I samband med detta bjuder Konstfrämjandet Västerbotten in till en föreläsning av MYCKET, där de berättar om sin utforskande och gestaltande praktik. 

 • Kulturhuset KlossenEkonomstråket 6
 • 16/419.00
 • Fri entré
 • Läs mer

Portfoliohandledning på Konstfrämjandet

Den 24e april har du som är 13–25 år och har tänkt att söka förberedande konstskola eller är intresserad av få handledning på din portfolio möjlighet att komma till Konstfrämjandet i Umeå för att träffa yrkesverksamma konstnärer för handledning med din ansökan.

 • Konstfrämjandet i VästerbottenSkolgatan 33
 • 24/418.00–21.00
 • Gratis
 • Läs mer

Byggjam med konstkollektivet MYCKET

Vill du lära dig snickra, måla och ordna vernissage? Var med och skapa Ålidhems nya mobila konst-, mural- och grafittivägg!

 • KlossenEkonomstråket 6
 • 15/4–17/413.00–16.00
 • Gratis
 • Läs mer
 • Att lära genom kampen

  Stockholm Vad kan vi lära från dagens fackliga kamper och hur kan dessa lärdomar informera organiserandet av bredare sammanslutningar och allianser idag? Konsthallen Mint bjuder in till ett publikt samtal med Björn A. Borg och Josef Völgyi från Svenska Hamnarbetarförbundet, Benj Gerdes och Michele Masucci.

  Läs mer
 • Det naturliga kontraktet

  Jämtland Nu kan äntligen presentera de två kommande vistelsernas deltagare! Vistelse II i juni kommer att genomföras av Malin Arnell - konstnär, forskare och pedagog och Anne Geddes Shalit - biolog med inriktning mot ekologi. Vistelse III i augusti genomförs av konstnären Katja Aglert och kulturgeografen Daniel Wolf-Watz.

  Läs mer
 • Banderoller och slagord med ISKX!

  Gävleborg Banderoller och slagord är enkla och fredliga verktyg för att göra sig hörd i offentligheten. Lite lagomt innan första maj är ni välkomna att göra eran alldeles egna banderoll tillsammans med Klotterinstitutet. Vi tillhandahåller allt material men vill ni ta med något eget går det givetvis bra.

  Läs mer
 • Invigning av Mint

  Stockholm Den första utställningen på nyöppnade konsthallen Mint i ABF:s galleri på Sveavägen knyter an till ABF:s historia som arbetarnas bildningsförbund. Utställningen inkluderar den nyproducerade filmen The invisible hand of my father av den georgiska konstnären Giorgi Gagoshidze.

  Läs mer
 • Inte bara titta – Gör!

  Gävleborg Att titta på konst är trevligt och så men det är också roligt och givande att delta. Under påsken har Klotterinstitutet öppet 4 dagar i rad och skapar konst tillsammans! Det kostar ingenting och inga förkunskaper krävs.

  Läs mer
 • SKOGEN – du är bjuden

  Värmland Vi skapar en utställning tillsammans om ”Skogen” där vi undersöker och samtalar om vårt förhållande med skogen vid kanten; vägkanten, ängskanten, stadskanten..

  Läs mer