Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Aktuellt: Juni 2018

Nyheter

Norr- och Västerbottens Fanzinesamling på Umeå Stadsbibliotek

Under sommaren inleder Konstfrämjandet Västerbotten och Umeå Stadsbibliotek ett samarbete för att lyfta, sprida och arkivera Fanzinekulturen i norr- och västerbotten. Projektet är en uppföljning av "Norr- och Västerbottens Zinebibliotek" som öppnades i December 2017 som ett öppet bibliotek och verkstad på Konstfrämjandet Västerbotten.

Feriearbetare på plats i sommar!

I sommar kommer Konstfrämjandets ungdomsprojekt GÖR KONST att stå som handledare för sex feriearbetare från Umeå. Feriearbetet genomförs i samarbete med Umeå Kommun med stöd från Allmänna Arvsfonden.

Konstfrämjandet Västerbotten söker vikarierande verksamhetsledare!

Konstfrämjandet Västerbotten har sedan 1978 haft konstbildning som huvuduppdrag. Vi arbetar med att främja och sprida samtida konst i hela samhället. Hur vi kan demokratisera samtidskonsten och göra den angelägen för fler förblir en viktig ingång när vi nu söker en vikarierande verksamhetsledare som gillar självständigt arbete.

 • Summer Love

  Uppland Konstkollo i Gottsunda i juli!

  Läs mer
 • Förmödrarna

  Värmland Förmödrarna är en performance som lyfter fram kvinnors berättelser ur Arvikas historia och samtid. I ett projekt där samtidskonst möter kulturarv, utmanar vi normen kring vilkas liv som får bli en del av berättelsen om vår stad, igår, idag och i framtiden.

  Läs mer
 • Isadora Vaughan – DIURNAL

  Jämtland Konstnärerna stortrivs i Sikås och till helgen har vi möjlighet att presentera Isadora Vaughans arbete: DIURNAL!

  Läs mer
 • Kreativt sommarläger

  Gävleborg Institutet för Samtida Klotter Gävleborg bjuder in dig som går på högstadiet till en kreativ vecka i Klotterinstitutets tecken.

  Läs mer