Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Aktuellt: April 2017

Nyheter

Konstkurs med berättandet som utgångspunkt

Välkomna till en konstkurs med berättandet som utgångspunkt. Under två dagar skapas nya berättelser tillsammans med konstnären Caroline Seung-Hwa Ljuus som bor och arbetar i Umeå. Det blir ett experiment med ord, bild och form.

 • Save the date!

  Konstfrämjandet Folkrörelsernas Konstfrämjandet har tagit över arrangemanget av Samtidskonstdagarna från Riksutställningar och i samarbete med Kalmar Konstmuseum och Konstfrämjandet Öland/Kalmar sker aktiviteter under två dagar i Kalmar och på Öland, 5 - 6 oktober 2017.

  Läs mer
 • Den politiska biodlarens bibliotek

  Den politiska biodlarens bibliotek är ett projekt där konstnären Erik Sjödin arbetar med att samla in, organisera och presentera böcker där paralleller dras mellan hur människor och bin är socialt- och politiskt organiserade.

  Bokrelease och samtal 27 april kl 18 på Konstfrämjandets kansli, Swedenborgsgatan 1, Stockholm.

  Läs mer
 • Hamnbytare

  Bergslagen Den 27 april kl 16-18 öppnar Kristina Lindbergs utställning Hamnbytare på Konsthallen, Musikhögskolan, Örebro Universitet.

  Nyproducerad verk har skapats i dialog med professor Marie-Louise Danielsson-Thams forskning.

  Utställningen ingår i projektet Stugan och scenen, ett samarbete mellan Konstfrämjandet Bergslagen och Örebro universitet.

  Läs mer
 • Mari Rantanen visar grafik

  Konstfrämjandet Bergslagen, Wadköping, Örebro 8/4 - 17/5.

  "Det finns en berättelse bakom varje målning, varje tryck, varje gestaltning. Det narrativa innehållet i det visuella språket är viktigt för mig. Själva målarprocessen är en emotionell resa, sökandet efter uttryck som visualiserar tanken." Mari Rantanen

  Läs mer
 • Två dagar med Myrmänniskan och OEI!

  Jämtland Lördagen den 22 april och söndagen den 23 april har ni möjlighet att ta del av samtal, upplevelser på och om myr, tid och naturbegreppet.
  Med utgångspunkt från Naturum Vålådalen och Designcentrum Östersund. Begränsat antal platser, föranmälan krävs.

  Läs mer
 • Filmvisning: Diamantfolket av Sara Jordenö

  Gävleborg Se Sara Jordenös film "Diamantfolket" på Konsthallen i Sandviken. Filmen är den tredje delen i Statens konstråds serie "Industrisamhälle i förändring".

  Läs mer