Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Aktuellt: April 2016

Nyheter

Samtalsserie — History in the making - on art, solidarity and power #3

Hur ser representationen av svart bildkultur ut i Sverige? Möt konstnären Cecilia Germain och den antirasistiska konst- och kulturvetaren Araia Ghirmai Sebhatu i ett samtal om svart bildkultur i det samtida Sverige. Finns det en sådan bildkultur? Hur ser den ut i så fall? Med fokus på media, populärkultur och samtidskonst diskuteras visuell kultur.

 • Västerbottens museumHelena Elisabeths Väg
 • Söndag den 8 majKl 13 - 15
 • Fri entré
 • Läs mer

Samtalsserie — History in the making - on art, solidarity and power #2

Finns det en lesbisk historieskrivning? Möt konstnären Sofia Hultin och universitetsforskaren Hanna Markusson Winkvist i ett samtal om undanträngda berättelser, konsekvenser av historielöshet och vikten av lesbisk historieskrivning.

 • Västerbottens museumHelena Elisabeths Väg
 • Söndag den 24 aprilKl 13 - 15
 • Fri entré
 • Läs mer

Utställning — Oscar Guermouche

Konstnären Oscar Guermouche (SE) visar den omdebatterade utställningen ”Vi vill åka till Moskva” med invigning fredag den 15 april kl 19 på Konstfrämjandet Västerbotten. Med text hämtad från marschsånger målade på svenska flaggor, gestaltar Guermouche den svenska nationalstaten som konstruerad utifrån Ryssland som ett hot.

 • Konstfrämjandet VästerbottenKungsgatan 33
 • Fredag den 15 aprilKl 18-22
 • Fri entré
 • Läs mer