Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Aktuellt: Februari 2016

Nyheter

Tidning — Konsttidningen The White House lanseras

I samband med invigningen av utställningen The White House lanseras en ny konsttidning. Den heter The White House och tillsammans med 11 kritiska röster problematiserar den olika perspektiv på skapandet av svenskhet i Västerbotten. Tisdag den 1 mars sprids den runt om i länet genom dagstidningarna Västerbottens Kuriren och Folkbladet.

  • Västerbottens länGenom VK och Folkbladet
  • Tisdag den 1 marsKl 00.00-24.00
  • Fri nedladdning
  • Läs mer

Utställning — The White House

The White House är en samtida utställning som kritiskt utforskar hur föreställningar om människor och svenskhet har formulerats i det västerbottniska kulturarvet. Med utgångspunkt i vithetsnormer belyses olika maktsystem och socialpolitiska frågor som synliggör historielöshet, kamp och tillhörighet genom video, objekt och installationskonst.

  • Västerbottens museumHelena Elisabeths Väg
  • Söndag den 6 marsKl 14 - 15
  • Fri entré
  • Läs mer