Konstfrämjandet Västerbotten

2

Konstfrämjandet Västerbotten

Aktuellt: September 2015

Nyheter

5 konstnärer klara

Torsdagen den 17 augusti samlades juryn på Västerbottens museum för att välja ut 5 konstnärer till konstprojektet The White House. Totalt sökte 51 konstnärer från hela landet.

Konstnärssamtal — Mary Coble (US/SE)

I samband med Umeå Pride arrangerar Konstfrämjandet i Västerbotten och Kvinnohistoriskt museum ett samtal där konstnären Mary Coble (USA) diskuterar queera motståndsstrategier genom konstnärlig praktik och aktivism.

 • Konstfrämjandet i VästerbottenKungsgatan 33
 • 18 september18.00-18.45
 • Fri entré!
 • Läs mer

Workshop — Raise your fists!

I samband med Umeå Pride bjuder Konstfrämjandet och Kvinnohistoriskt museum in till en workshop. Konstnären Mary Coble (US/SE) leder workshopen utifrån hennes egen konst som tematiserar den knutna näven som en ikonisk markör och motståndssymbol i minoriteters kamp mot förtryck. En kväll där vi diskuterar, tänker och agerar kring den knutna näven.

 • Konstfrämjandet i VästerbottenKungsgatan 33
 • 18 september19.00-21.00
 • Läs mer

Konstnären Mary Coble inviger nytt konstrum

Konstnären Mary Coble (US/SE) inviger Konstfrämjandets nya konstrum med installationsverket "Still Deferred" onsdag den 16 september kl 18.30. Konstverket är ett samarbete med homosexuella män som bjöds in för att brodera text hämtad från en amerikansk blodkampanj, på sjukhusliknande tygskärmar.

 • Konstfrämjandet i VästerbottenKungsgatan 33
 • Onsdag den 16 septemberKl 18.00-21.00
 • Fri entré!
 • Läs mer